Водната стихия е оставила след себе си откъртени парчета асфалт, тонове пясък са отнесени от морето...

В Поморие и Ахелой бедственото положение е отменено. Ситуацията е овладяна, критичните точки остават под наблюдение. Продължава работата по подсилване на дигите  на крайбрежните улици.

 

Във Варна пораженията по крайбрежната алея са огромни. Водната стихия е оставила след себе си откъртени парчета асфалт, тонове пясък са отнесени от морето. Голяма част от брега е покрита с лед. Специална комисия оглежда щетите, по първоначална информация пясъкът от плажната ивица на града трудно ще бъде възстановен до лятото.

 

Варна постепенно се съвзема от ледения капан. След бурния вятър и силното вълнение на морето крайбрежната алея прилича на бойно поле. Откъснати саголеми парчета от асфалта и тротоарите, на места липсва цялата плажна ивица, подкопана е сградата на Калните бани.

 

Водната стихия остави огромни поражения по варненския бряг, но и невиждани досега ледени красоти.

Предиобед на Рибарския плаж изплува труп на мъж. Тепърва се установява дали човекът е жертва на морето или на престъпление.

 

И тази сутрин вятър по морето не липсва. Посоката му обаче е такава, че няма и спомен от високите близо 6 метра вчера вълни. Нощта обаче е била тежка.