Те са и причина са сериозни произшествия...

 

Една от опасностите, които ни дебнат на пътя са огромните дупки. Освен, че могат да повредят колите ни, те са и причина са сериозни произшествия. У нас липсват предупредителни пътни знаци за опасност от дълбоки кратери.

 

Най-новият спорт, с който можем да привличаме чужденци у нас е ловенето на риба в асфалтова дупка. За другите, които търсят силни усещания предлагаме, вместо прескочи кобила - прескочи дупка.

 

Отсечката, която свърза софийското околовръстно шосе с магистрала Тракия. Трасето тук е без осветление и през нощта дупките изненадват шофьорите в последния възможен момент.

 

Потърсихме отговор от отговорните институции защо въпросната отсечка е в това състояние. Оказа се обаче, че не можем да намерим кой стопанисва пътя. Според общината това е Агенция пътна инфраструктура. На агенцията пък й отне часове докато разбере стопанин ли е на отсечката или не.

 

Чия е отговорността за отсечката, осеяна с дупки, която започва от табелата за край на София и стига до табелата за винетка, от която вече за пътищата отговаря Агенция Пътна инфраструктура така и не става ясно.

 

Все пак след сигнала ни, на мястото беше изпратен екип за авариен ремонт. А ако и вие попаднете на такъв опасен участък, можете да сигнализирате веднага на спешния телефон 112. От там са длъжни да препратят сигнала на съответните служби.