Много от одобрените не могат за започнат безплатното си обучение...

 

Агенцията по заетостта проверява раздаването на ваучерите по програмата на социалното министерство "Аз мога повече", която предлага допълнителна професионална квалификация. Според източници на Нова телевизия проверката е заради съмнения за нарушения при избора на кандидатите.

 

Венета Богданова e стоматолог. За да усъвършенства професионалните си умения ,й е необходим английски език. Жената подава документи в Бюрото по труда и е одобрена през ноември миналата година. Оттогава до днес обаче не е получила ваучера си.

 

Венета изпраща няколко запитвания до социалното министерство. Последният отговор, който получила е, че програмата временно е спряна, без да се посочват конкретни причини за това.

 

От Регионалната агенция по заетостта признаха за проблема с ваучерите и посочиха, че освен Венета има още 470 души в Пловдивска област, които с месеци вече чакат да започнат безплатното си обучение.

 

Докато този административен абсурд приключи, за всички тях има два варианта - или сами да си платят обучението, или да чакат още неопределено време.

 

От социалното министерство съобщиха, че програмата "Аз мога повече" ще бъде удължена до 2013 г. Молби на нови кандидати за безплатно обучение вече не се приемат.