Пратката е била предадена в понеделник на полицията, която е потвърдила автентичността на записа.

От офиса на "Ал Джазира" в Париж потвърдиха, че са получили видеозапис от Мохамед Мера, който уби седем души. Пратката съдържала флаш памет с 25-минутен запис, както и писмо на френски език, в което се поема отговорност за убийствата от Тулуза и Монтобан.

Пратката е била предадена в понеделник на полицията, която е потвърдила автентичността на записа. На видеото се виждат кадри от убийствата, прекъсвани от войнствени изказвания, съобщават източници от полицията, цитирани от френските медии. Изпратеният в телевизията пакет носел печат от миналия вторник, т.е. в момента, когато обсадата на жилището на Мохамед Мера вече беше започнала.

Отново според информация на френските медии пратката е била изпратена от село близо до Тулуза. Следователите се опитват да установят дали лично Мохамед Мера е изпратил записа или негов съучастник.

Междувременно, бащата на убиеца заяви, че възнамерява да съди Франция заради смъртта на сина си. Мохамед Беналел Мера обвини френските власти, че са имали възможност да заловят сина му жив, но вместо това са го убили.

 

Гледайте обедната емисия на Новините на Нова в Nova Play.