Те ще следят и за опазването на общинската собственост...

 

Общината в Пловдив въвежда денонощна охрана по главните улици. Целта е да спрат кражбите от апартаменти и среднощните обири на магазини и хора в централната част на града. През нощта общинските охранители ще патрулират не само с автомобили, но и пеша и ще бъдат придружавани от полицаи.

 

Единият от патрулите са Мариан Терзиев и Владимир Ангелов.

 

„Нощно време има групички от доста пийнали и дрогирани младежи. По принцип бягат, чупят, бутат кошовете, драскат по витрини, ритат, разбиват. Някъде чупят стъкла. Има и сбивания, понякога нападат и граждани", разказва Владимир.

 

Освен за реда, охранителите ще следят и за опазването на общинската собственост в парковете - пейки, осветление, паметници. 16 камери, монтирани на различни места по главната улица и по фасадите на няколко училища, вече показват какво се случва нощно време.

 

До дни нощна охрана ще има във всичките шест квартала на града под тепетата. За целта се търсят 35 мъже, които веднага да бъдат назначени на работа. Те трябва да са завършили курс за охранители. Средната заплата, която ще получават е 600 лева. 

 

Репортер: Благой Бекриев