Въпросните карти се раздавали в стая в университета...

В Новините на 16 април ви разказахме за скандален случай - студенти от икономическия университет са получавали карти. Срещу тях имат право не само на безплатен вход за дискотеки, но и получавали отстъпка за купуване на алкохол.

 

Въпросните карти се раздавали в стая в университета. Ден след като ви показахме интернет офертата, информацията вече е блокирана и е свалена от мрежата.

 

Валидността на картата е една година. Тази карта е собственост на председателя на Студентския съвет в УНСС Калоян Димитров. Именно в неговия кабинет през есента на миналата година са били раздавани въпросните пластики със съдействието на Националното представителство на студентските съвети.

 

„Аз лично не слушам чалга, не ходя по заведения в Студентски град, но въпреки това съм се възползвал от нея, защото ми спестява разходи, с които си оптимизирам месечния бюджет", каза Калоян Димитров, председател на Студентския съвет в УНСС.

 

Димитров обясни, че картата осигурява преференциални цени на студентите не само в питейните заведения: „Обществени перални, фитнес зали, спортни съоръжения, търговски обекти, книжарници, копирни услуги. Аз не мисля, че самата карта като такава създава предпоставки за това студентът, който я притежава, да увеличи консумацията на алкохол или посещаемостта по заведенията".

 

Официалното съобщение от университета, гласи че картите са раздавани в рамките на национална кампания, но ректорът и неговите заместници не са били уведомени.

 

От студентския съвет на УНСС обясниха, че подобни карти са раздавани не само на територията на ВУЗ-а, но в още 20 висши учебни заведения на територията на цялата страна.

 

Затова смятат, че отношението на фондацията „Майки срещу насилието в Студентски град", която съобщи за случая, е тенденциозно.

 

„От доста нападателно и целенасочено отношение към университета, спрямо УНСС и това буди сериозни съмнения у нас", подчерта Калоян Димитров.

 

Репортер: Ина Гълъбова