Националният отбор по футбол за бездомници на България за първи път ще участва в ...

Националният футболен тим за бездомници на България за първи път ще участва в Световното първенство, в което един срещу друг ще се изправят отбори от хора без покрив над главата си.

 

Нашите момчета са на възраст между 17 и 30 години. Тренират три пъти седмично. Носят екипите с националното знаме понякога и извън терена. Те обаче играят на празни стадиони и не получават пари за труда си. Липсват им и фенове. Футболистите от „Отбор на надеждата" обаче се превръщат в идоли на малките деца, израснали в социални домове. Задачата на момчетата на Световното ще бъде да докажат, че няма невъзможни неща.

 

За първи път подобно състезание се провежда преди девет години в австрийския град Грац. Участие тогава взимат 18 отбора.

 

Днес футболният проект е развит в повече от 70 страни по света.

 

На Световното първенство в Мексико сити тази година ще се състезават тези 56 национални отбора, които са събрали най-голяма подкрепа в онлайн гласуване. България е една от тях.

 

Кои са момчетата, които ще поведат страната ни на Световното първенство по футбол? Какъв е бил животът им преди да облекат тениската на България и кой играч от националния отбор на Любо Пенев се включи в техните редици - гледайте в „Темата на Нова" в Неделя в 19:30.