Водоснабдителното дружество в Пловдов има да взима над 15 млн. лева от нередовни клиенти...


Дори и за една неплатена сметка за вода домакинствата в Пловдив ще бъдат давани на съд. Тази крайна мярка налага местното водоснабдително дружество, което не успява да събере задълженията от абонатите си. Компанията има да взима над 15 млн. лева от неизрядни клиенти.

4850 домакинства, просрочили сметките си за вода с месец, вече са дадени на съд. Сред тях има и такива, които дължат под 50 лева. Теодора Кожухарова не е плащала три последователни месеца и вече има срещу нея заведено дело.


От водоснабдителното дружество твърдят, че масово абонатите в града плащат сметките си през три-четири месеца в годината, което финансово затруднявало монополиста. За това освен, че ще завежда дела, ВиК ще спира и водата на неизрядните домакинства.


От дружеството са категорични, че тове е един от начините да съберат дълговете си и да накарат абонатите всеки месец редовно да плащат сметките си.


От  ВиК- Пловдив предупреждават, че хората, срещу които е заведено дело, вече няма да имат възможност да разсрочат това задължение или да внесат по-голямата част от сумата. Ще се наложи да внесат целия размер на задължението, което имат. Освен това абонатите ще трябва да поеме за своя сметка и съдебните разходи.


Репортер: Благой Бекриев