3 години условна присъда с 5 години условен изпитателен срок получи бившата съдийка Анелия Цветкова...

3 години условна присъда с 5 години условен изпитателен срок получи бившата съдийка Анелия Цветкова. Софийският градски съд й наложи да заплати и глоба в размер на 10 000 лева.

 

Цветкова е съдена по обвинение за получаване на подкуп в размер на 10 хил. лв. и за злоупотреба със служебно положение. Присъдата може да се облажва в 14-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

 

Софийският градски съд оправда Цветкова по друго дело, според което тя е взела 30 000 лева подкуп.

 

Бившата съдийка отказа коментар след произнасянето на присъдата. Тя обаче обеща да обжалва присъдата на по-горна инстанция.

 

Анелия Цветкова бе задържана с 10 хил. лв. през юли 2008 г. при специализирана операция на служители на ДАНС и на Софийската градска прокуратура във варненски ресторант. Парите Цветкова получила от бившия си любовник - бизнесменът Стефан Стефанов.

 

По информация на прокуратурата в дома й са открити още 150 000 лева и около 400 грама злато. Още същия ден срещу Цветкова бяха повдигнати обвинения за корупция. Три дни по-късно съдийката беше освободена от следствения арест в София срещу гаранция от 20 000 лева.

 

Цветкова подаде оставка като председател на Административния съд във Варна, след като излезе на свобода.