Вътрешният министър демонстрира безогледна полицейщина, твърдят десните...

 

„Синята коалиция” настоява премиерът да отстрани вътрешния министър Цветан Цветанов от правителството. Това е записано в декларация на десните, представена от депутата Ваньо Шарков.

 

"Вътрешният министър се е самообявил за единствен защитник на пострадалите от престъпления, той дори си позволява да обвинява тези, които не му повярваха, че защитават организираната престъпност. Сред неповярвалите сме и ние – депутатите от „Синята коалиция", гласи документът.

 

Народните представители от дясното пространство попитаха риторично дали някои от колегите им или членовете на кабинета биха застанали „в защита на пострадалите от злодеянията на вътрешния министър”. И предизвикаха Бойко Борисов пръв да отговори на този въпрос.

 

Според сините в края на 2011 г. Цветанов чел незаконно СРС-та от парламентарната трибуна и обвинил лекари от Горна Оряховица, че са умъртвили бебе.

 

„Цветанов нарече тези лекари „убийци”, с такива изрази оправдаваше ареста им. Още тогава беше обвинен от нас в нарушаване на закона и безогледна полицейщина, поискахме публично да се обяви съдържанието на съдебно-медицинската експертиза, в която най-авторитетни български лекари потвърдиха невинността на колегите си от Горна Оряховица. Народното събрание скри от обществото тази експертиза”, пише още в декларацията.

 

Генералният извод, до който стигнали десните, е че Борисов трябва да отстрани вътрешния министър от кабинета „с мотива, че той съсипва редовно човешки съдби и заради постоянната му склонност да криминализира всеки, който не му е удобен”.