Министър-председателят коментира доклада на Европейската комисия...

Ако има отговорна политическа класа, предишното правителство трябва да изпрати своите министри и заедно да отчете петгодишния период. Това заяви премиерът Бойко Борисов на заседание на Министерския съвет по повод критиките в доклада на Европейската комисия.

 

Министър-председателят се обръща към министъра на правосъдието Диана Ковачева, да се обади на вътрешния министър Цветан Цветанов, за да поканят бившия премиер Сергей Станишев, бившия вътрешен министър Михаил Миков и бившия правосъден министър в Тройната коалиция Миглена Тачева, тъй като две от петте години, засегнати в доклада, са по тяхно време.

 

Чух, че Станишев се изказвал нещо за вот на недоверие, просто това е цинизъм. Това е абсолютен цинизъм”, възмути се Борисов.

 

Следващите 18 месеца са времето, в което всички български институции ще докажат своята решимост да променят съдебната система и да ограничат корупцията и организираната престъпност, пише в становище на премиера Бойко Борисов, разпространено до медиите.

 

И още - приемаме критичните констатации на Комисията, защото те показват, че реформите в областта на правосъдието и вътрешния ред са изправени все още пред много трудности и предизвикателства.

 

Подробности по тази и други теми от деня очаквайте в Новините на Нова в 19.00 часа