Тимът ни загуби с 1:3 от Русия

Националният отбор по волейбол на България за мъже отстъпи с 1:3 гейма на Русия в последната си контрола преди началото на Олимпиадата. Въпреки поражението, тимът ни показа силна игра и вдъхна оптимизъм на феновете преди важните предстоящи срещи в Лондон.

Момчетата на Найден Найденов спечелиха с 25 на 23 точки първия гейм, но допуснаха да загубят втория със същия резултат. Българите имаха инициативата в третата част, но след като водеха с 23:21, отстъпиха драматично с 28:30. Четвъртият гейм отново бе за Русия - 25:21.

"Мачът си беше наш, загубихме третия гейм малко по детски, водихме с 23:21, допуснахме 3 грешки, после и още 2 на сервис. Освен да кажа, че съм доволен не виждам какво мога да допълня. Изиграхме два мача срещу едни от най-добрите отбори в света /Русия и Бразилия/, мога даже да кажа, че играем по-добре от тях, просто накрая правим грешки. Като цяло съм доволен“, заяви националният селекционер на отбора Найденов Найденов пред специалния пратеник на Нова Телевизия в Лондон Гено Даскалов.

"Знаем за какво сме тук, знаем, че това не е тенис, не са щанги, това е колективен спорт. Виждате, че момчетата, които се включиха като резерви го направиха по най-добрия начин. Допълваме се взаимно и това е добре, защото само с колектив можем да направим нещо на тази Олимпиада. Невъзможни работи няма. Ако ни е писано да направи нещо голямо, ще го направим", сподели пък един от най-опитните в състава ни Теодор Салпаров.

В неделя от 11:30, България започва участието си на Игрите в Лондон срещу домакина Великобритания. Останалите тимове в групата ни са Полша, Италия, Аржентина и Австралия. В другия поток са Бразилия, Русия, Германия, Сърбия, Тунис и настоящият шампион САЩ. Първите четири състава от всяка група продължават на 1/4-финалите.