Така той ще се изправи срещу републиканеца Мит Ромни на изборите на 6 ноември

Барак Обама прие номинацията за президент на Съединените щати на Демократическата партия. Така той ще се изправи срещу републиканеца Мит Ромни на изборите на 6 ноември.

Хилядите делегати, които се бяха събрали в град Шарлот, Северна Каролина, приеха с бурни аплодисменти думите на държавния глава.

Заедно с Обама, Джо Байдън беше утвърден официално за кандидат на Демократическата партия за вицепрезидент. Кандидатурата му беше представена от сина му, който е главен прокурор на щата Делауер, откъдето е семейството на вицепрезидента. След като изслуша краткото слово на сина си, 69-годишният политик се просълзи.

В речта си пред конгреса на Демократите, президентът Барак Обама отново предложи на американците "надежда и промяна". Той поиска от тях още един четиригодишен мандат и призова за търпение, докато бъде възстановен силният икономически растеж.

Той се обърна към американците с думите: „Всъщност изборът, пред който сте изправени, няма да бъде само между двама кандидати или две партии. Това ще бъде избор между два различни пътя за Америка.”

"Пътят, който предлагам, може да е по-труден, но води към по-добро място и аз ви моля да изберете това бъдеще", бяха думите на Барак Обама.