Българската певица ще направи първия концерт с цялата си банда у нас след излизането на хита Cash, Diamond Rings, Swimming Pools

Guardian я определи, като "създание, излязло от съзнанието на сатиричен блогър", а журналистите и феновете се затрудняват дали да я причислят към хип-хоп, поп или хипстър културата.

Със сигурност DENA е едно от най-любопитните явления на европейската инди сцена в момента, а фактът, че е българка, е само още една причина да е крайно време за първия й голям концерт у нас след излизането на хита Cash, Diamond Rings, Swimming Pools.

DENA Live ще се състои на 10 ноември от 20.00 часа в Парти център 4KM и на него българската публика ще се запознае с цялата компания, която стои зад проекта – DENA,  Anna G и MPC. Те ще представят уникалния си стил – „странен поп”, смесващ елементи от хип-хоп, денс, алтърнатив, електроника и дори - чалга, със забавни остроумни текстове и иронични послания.

Деница Тодорова живее в Берлин от 2005 г. насам и преди да започне соловата си кариера, се подвизава като вокал в два от албумите на The Whitest Boy Alive, както и в проекта Tschikabumm.  DENA се ражда преди повече от година и още в първите месеци от създаването си предизвиква интереса на публиката и медиите както в Германия, така и у нас.  

Истинският успех обаче идва с парчето Cash, Diamond Rings, Swimming Pools и видеото към него – нискобюджетна продукция, снимана на битак в Нойкьолн (квартал в Берлин), където DENA възпява консуматорската култура, докато непринудено общува с хората там и дори успява да продаде стоки по време на една от сцените. До момента парчето има стотици хиляди гледания в каналите за видеосподеляне, а програмата на DENA е запълнена за месеци напред със студийни записи, концерти и преговори с европейски лейбъли.

До края на годината се очаква и следващият й видеоклип към парчето Thin Rope, което ще е част и от първото й EP, редом с Cash, Diamond Rings, Swimming Pools, Guestlist и 2 ремикса от Robot Koch и Stefan Goldmann. Дебютният й албум е планиран за началото на следващата година.

Билетите за концерта й в София на 10 ноември са на цена от 10 лева и се продават само на място – в Парти център 4KM. Входът е за лица, навършили 18 години, а организаторите обещават и още няколко изненади за събитието.