Актьорът работел като шофьор в прочутия хотел „Риц” по време на следването си

Турският актьор Джансел Елчин, който изпълнява главната мъжка роля в хитовия турски сериал "Огнено сърце", в момента планира своята бъдеща сватба. Един от най-желаните ергени в Турция е на път завинаги да се обвърже с приятелката си Пънар Апайдън, наричана от всички Анджи, поради голямата й прилика с холивудската звезда Анджелина Джоли.


Зрителите могат да гледат 38-годишният Джансел всеки делничен ден от 22.00 часа в сериала „Огнено сърце” по Диема Фемили. В него красивият турски актьор се въплъщава в образа на Мурат, известен музикант и наследник на богат и уважаван род в Истанбул.


Джансел е роден в селцето Тире, близо до Измир, но впоследствие родителите му се местят в Париж, където израства бъдещият актьор. Той живее в най-романтичния град в продължение на цели 30 години, а оттам стартира и професионалната му кариера.


По-късно той взима смелото решение да се завърне в Турция и да се снима в родните продукции.


"Дълго време бях объркан за себе си и не можех да намеря вътрешно спокойствие, но вече разбрах, че да се намираш между две култури е предимство, а не проблем. Аз съм един французин в Турция и един турчин във Франция", казва Джансел по повод на своите пътувания.


Бащата на звездата е известен шивач, влюбен във Франция, където живее от 1964 г., а връщайки се назад във времето, Джансел се сеща за много щастливи мигове от детството, споделени с неговите баба и дядо. „Ако сега ме попитате какво е спокойствието, ще ви отговоря: да заспя в прегръдките на баба и дядо”, допълва актьорът.

 

Преди да се срещне със славата на турска земя във Франция, Джансел се занимава с много и разнородни дейности.


Докато посещава уроци по театрално майсторство,  той си изкарва прехраната като келнер, барман и дори като шофьор в прочутия хотел "Риц".


В крайна сметка, малко преди една от най-решителните стъпки в живота като брака, Джансел смята, че Франция го е направила свободен, щастлив и много толерантен човек без предразсъдъци завинаги.