Това е завършекът на един загубен период за България, допълни "червеният" депутат

„Бюджет 2013 е бюджет на стабилизиращата бедност”. Така „червеният” депутат Димитър Горов определи разчетите на финансовото министерство за догодина.

„Това е завършекът на един загубен период за България”, допълни Горов. Според него „прословутото увеличение на пенсиите” е предизборната част от бюджета.

„Това е предизборен бюджет”, категоричен е Горов.

Според депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова бюджетът за догодина в никакъв случай не може да се определи като предизборен.

Спорът между двамата отново се завъртя около пенсиите.

„За целия период на управление на Тройната коалиция при 10% инфлация, пенсиите са увеличени с 36 лева. Ние сме увеличили пенсиите със 70 лева”, заяви Йорданова. Това увеличение обаче няма как да се усети според Горов.

Що се отнася до майчинските депутатът от ГЕРБ каза, че управляващите се опитват да създадат условия за отглеждане на дете, но това са възможностите.

„В новия проектобюджет са заложени 30 милиона лева за изграждане на детски градини”, допълни Йорданова. „Но по-важно е да се създава добра икономическа среда за младите семейства”.

Възможностите за бюджета според „червения” депутат са няколко. Най-важната от тях е събираемостта на акцизите от цигари и горива. Според него „нещата са трагични като събираемост”.

„От това България губи около половин милиард лева”, смята Горов. Той обвини управляващите, че парите от контрабандата на цигари и горива „влизат в партийните каси на ГЕРБ”.

Повече по темата гледайте във видеото