24-годишният шофьор, при когото се возели жертвите, се забил в друг автомобил

Две млади жени загинаха при тежка катастрофа в София през изминалото денонощие.

Часове преди полунощ лек автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение по столичния булевард „Европа” и се ударил в друга кола.

Няма данни 24-годишният шофьор на първия автомобил да е пострадал, но спътниците му – млади жени на 22 и 25 години не оцеляват.

„Двете бяха докарани в крайно тежко състояние. Едната загина след час престой, а другата беше оперирана и по време на операция почина”, обясни доц. Олег Чолаков.

Пострадалите от другата кола са семейство с две малки деца.

„Родителите, семейството и едното от децата са в болница. За момента са без непосредствена опасност за живота. Другото дете не е прието, то е с по-леки травми, които не налагат болничен престой”, обясни доц. Чолаков.

Новогодишната нощ не се размина и със случаите на пострадали от пиратки, както и на алкохолни отравяния.

Около 600 души с травми са потърсили помощ в "Пирогов" през изминалото денонощие. Само след 12:00 часа 40 души минали през спешния травматологичен кабинет.

В първите часове от новата година спешните екипи са преглеждали основно потърпевши от празненствата.  

„Тази година също не мина без пострадали от взривни устройства. Имаме седем такива случаи, за щастие всичките са по-леко пострадали и при никой от тях не се е наложила оперативна намеса”, заяви доц. Чолаков.

Четири деца на възраст между 14 и 15 години са били закарани с тежко алкохолно отравяне през нощта. Пострадалите не са се познавали. Според лекуващите лекари и четиримата вече са добре.