"Жълто-черните" ще изиграят седем контролни срещи до подновяването на "А" група

Отборът на "Ботев" /Пловдив/ започна зимната си подготовка с двама нови футболисти. Централният защитник Сивард Спрокел бе трансфериран от ЦСКА, а националият ляв бранител Веселин Минев бе привлечен със свободен трансфер. Очавак се договор с клуба да подпише и друг национал - вратарят Владислав Стоянов.

„Не желая да призовавам за търпение. Всеки трябва да харесва Ботев и отбора си. Не е толкова важно дали харесваш треньора или даден играч. Аз съм част от отбора. Нормално е да получа подкрепа. Всеки ден повече работа дава израстване на отбора. До лятото трябва да изчистим всички игрови проблеми, които има. От лятото Ботев трябва да се конкурира с първите два-три отбора. Ако не успеем, значи нещата не са както трябва", заяви старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов.

Близо 200 бултраси изгледаха първата тренировка под негово ръководството. Тя се проведе на изграждащата се клубна база в Коматево. Футболист номер едно на Ботев за 2012 Тодор Неделев се подготвя по индивидуална програма. Той е единственият играч на тима, който не е почивал по време на коледните празници.

"Той не е спирал да тренира, концентрирал се е върху физическата си сила. До лятото Неделев трябва да има много по-добра физическа подготовка. Ще търсим най-подходящата позиция за него. До лятото ще искаме "Ботев" да разполага с най-добрия млад футболист в България", допълни наставникът на пловдивчани, който смени на поста уволнения Ферарио Спасов.

В неделя "Ботев" заминава за Александруполос /Гърция/, където ще се проведе първият подготвителен лагер. От 01 до 15 февруари жълто-черните ще се подготвят в Агиа-Напа, Кипър. Предвидени са седем контролни срещи, като първата от тях е насрочена за 19 януари в Александруполис срещу третодивизионния Свиленград. Следващите съперници на тима ще бъдат  сателита Раковски, Корона (Киелце), Теплице, Слован /Либерец/, Ростов (Русия) и "Черноморец" /Бургас/.