Наставникът призна, че не е получавал заплата от 6 месеца

Стойчо Младенов, който бе уволнен от поста старши треньор на ЦСКА в петък, спази обещанието и разкри пред медиите причините, поради които се е стигна до раздялата му с „червените“. Наставникът призна, че той и екипът му не са получавали заплата в продължение на шест месеца и заяви твърдото си намерение да съди клуба.


"Начинът, по който ми се съобщи за уволнението, е крайно некоректен във всяко едно отношение. Тази некоректност беше не само към мен, но и към предишните мои колеги, което е крайно обидно за професията. Аз ще съдя "Титан". Аз и моите колеги шест месеца не сме получавали заплати. Аз не съм само заради парите в ЦСКА, аз имам семейство, но аз не съм само заради това в ЦСКА. Ако съм имал някакви пререкания със собствениците, ако съм изисквал повече, е било защото искам да има добри условия за работа, за да има и успехи. Може би затова не съм удобен. Когато говорих с Митко Борисов, проблеми с него нямам. На другия ден решението е коренно различно от това, което сме взели. Търсейки формулата, тя е много лесна и проста – да се довериш на треньора и да му дадеш картбланш", сподели Младенов.


Той добави, че е разочарован от отношението на изпълнителния директор на клуба Георги Илиев - Майкъла.


"Аз съм прекалено разочарован от поведението му, защото до последния момент ние решавахме както селекцията, така и подготовката, а той през цялото време е знаел за уволнението ми. Да не ме подготви за тази ситуация... Ние бяхме дълго време съотборници. Аз настоявах да дойде Георги Илиев в ЦСКА. Той трябва да се определи какъв е в ЦСКА. Като строител ли е или като спортно-технически директор. Аз разбирам от медиите, че той през коледните празници е правил оферта на друг треньор.“


По-рано през деня Илиев призна, че уволнението на Младенов е на лична основа и съобщи официално, че отбора поема сърбинът Миодраг Йешич.


"Собственикът винаги има право. Каквото и да направи. Дали е във футбол, дали в телевизия, дали в бизнес, виждате какви промени стават. Лично е, не е промяната поради слаби спортно-технически качества на Стойчо Младенов, точно обратното, за мен той е перфектен професионалист, мотивира страхотно играчите, нямам забележки към него и екипа му. В основата са лични неща, несходство на характери. Това обяви като причина единият от собствениците Иво Иванов“, заяви Илиев.


Всичко по темата ЦСКА очаквайте в "Темата на спорта" по Нова Спорт от 21:00.