Кучетата на Божидарка Иванова са били отведени, а тя нападната

Жена в София се оплака, че екип на „Екоравновесие” е влезнал в дома й, а един от служителите на общинското дружество дори я е набил, за да й вземат кучетата.

Божидарка Иванова твърди, че на 4 януари служители на „Екоравновесие” са влезли в хола на дома й, докато я няма и са измъкнали 3-те кучета, за които се е грижела и за които има паспорти.

„Когато се прибрах, мъж теглеше едното куче. Когато се опитах да го спася, служителят ме ритна и удари с пръчка”, разказа Божидарка Иванова. „Четирима души седят, гледат и нищо не казват”, допълни тя.

След като отвели животните, жената е открила стрела в хола си, с която предполага, че е упоено едното куче.

„Хората на „Екоравновесие” не действат така”, заяви д-р Манол Нейков, директор на общинското дружество. Той призна, че на 4 януари екипи са отишли на място.

„Дворът на жената е бил разграден и кучетата постоянно са влизали и излизали оттам. Животните тормозеха хората от квартала”, смята д-р Нейков.

Според него тези кучета не са домашни. Нейков отхвърли твърдението, че хората на „Екоравновесие” влизат в частни имоти.

„Те нямат право да влизат в частни имоти, което много често ни пречи на работата”, заяви Нейков. По думите му, често когато ги уцелят със стреличка, кучетата се шмугват в някой частен двор и вече не могат да ги хванат.

Що се отнася до насилието, от което се оплаква Божидарка Иванова, Нейков коментира, че е имало четирима свидетели, а не е подаден сигнал в полицията и никой не се е намесил.

Напротив самите служители на „Екоравновесие” са се оплакали от насилие от страна на Божидарка Иванова.

Тя пък е подала жалба в 9-то районно за насилие.

Иванова твърди, че има документи за кучетата, но д-р Манолов изрази съмнение за това.

„Кучетата трябва да имат реален дом, заграден двор, да бъдат хранени и гледани”, обясни шефът на „Екоравновесие”.