Шампионите започнаха зимната си подготовка

Отборът на Лудогорец започна подготовка за пролетния полусезон в "А" група. Шампионите привлякоха сръбския халф Неманя Милисавлевич, който идва от Рапид Букурещ и бе представен официално като ново попълнение. Колумбийският полузащитник Себастиан Мехия ще се присъедини към новия си отбор по време на лагера в Турция. Очаква се в тима от Разград да бъде привлечен и още един футболист, а на този етап в отбора остава бразилеца Марселиньо, за когото са били отхвърлени няколко оферти през зимната пауза.

"Това ще са хората, с които ще продължим през пролетния сезон. Нашият отбор е доста окомплектован, боеспособен, с тези момчета, които имаме до момента, сигурен съм, че ще успеем да защитим титлата", изрази увереност старши треньорът Ивайло Петев.

В понеделник Лудогорец заминава за Турция, където ще изиграе контроли с Шериф /Молдова/ и Екранас /Литва/. В началото на фервуари, отборът ще продължи подготовката си в Испания. Там е планирано участие в турнири в Малага и Марбея, където са поканени още тимовете на Динамо /Киев/, Лех /Познан/, Рубин /Казан/ и Локомотив /Москва/.

"Победихме в преките двубои основните си конкуренти и вече започнахме да свикваме, че Лудогорец е дежурното оправдание за останалите отбори при неблагоприятен за тях развой на сезона. Очакваме така да бъде и през пролетта", сподели изпълнителният директор на клуба  Ангел Петричев.

Той разкри, че отборът ще преследва целите си през предстоящата година със завишен бюджет и призна, че очаква в битката за титлата освен Левски да се включи и ЦСКА.

"Спомнете си, че през миналата година ние изоставахме с 8 точи от тях и въпреки всичко станахме шампиони. Така че ЦСКА не е отбор, който може да бъде отписван от битката за титлата, колкото и скептично да се изказват някои в момента. Лично аз определям ЦСКА като един напълно реален конкурент за титлата”, допълни Петричев.