Твърденията си за приятелката на социалиста можел да докаже документално

Земеделският министър ще съди лидера на социалистите за квалификацията „известен лъжец”, получена по повод информацията, която изнесе за сделка, свързана с името на приятелката на Сергей Станишев Моника Йосифова. В студиото на „Всяка неделя” Мирослав Найденов обяви, че ще предаде в парламента справка от Агенцията по горите, свързана с покупко-продажба на земи по Черноморието.

По думите му става въпрос за 140 дка край Камчия, придобити от две фирми за 17 лева кв./м. през 2008 г. През 2009-а земята е препродадена за 4,5 млн. лева на трета фирма, в чиято управа участва г-жа Моника Йосифова.

„Не твърдя, че г-жа Йосифова е купила тази земя, а че има участие във фирмата ‘Експат Бета’, която е закупила земята”, каза Мирослав Найденов на пресконференция по повод проверката на документацията за скандалната сделка с дюните в Несебър. Делото за клевета срещу Станишев ще бъде заведено в тази връзка.

Министърът на земеделието и храните добави, че може да докаже твърденията си с документи от Търговския регистър. С решение на Министерски съвет, по времето на Станишев, са разглеждани много сделки за изваждане от горския фонд, добави Найденов и даде няколко примера от 2008 г. в района на Варна. В единия от случаите 1 364 дка били продадени по 9,40 лв.