Новото забавление, което се предлага в София е управление на моторна лодка в асфалтова дупка

Икономическата криза се отразява положително на бизнеса на автомонтьорите. Те са едни от най-добре платените според националната статистика  за миналата година. Общото между доходите на автомонтьорите и дупките е особено очевидно на улица „Ботко Войвода” в столичния квартал „Бояна”, известен сред жителите му като „Седемте рилски езера”.


Къде на шега, къде наистина столицата може да се превърне в истинска туристическа дестинация, като най-новото забавление, което предлага е управление на моторна лодка в асфалтова дупка.


Именно огромните ями правят професията на автомонтьорите една от най-печелившите през изминалата година. Потвърждават го близо 20-те процента ръст в доходите им според националната статистика.


Хората от квартал „Бояна” се оплакват, че са събирали подписи, подавали са жалби, но ефектът от всичко това е нулев.
 

Така по улица „Ботко Войвода” е най-сигурно е да преминете на две колела или пеша. Единствено смелчаците се осмеляват да преодоляват образувалото се на улицата езеро. Останалите просто търсят заобиколен път.


Новините на Нова подадоха молба към столичния кмет на район „Витоша” Стойко Дуков. Той от своя страна обеща, че през месец май дупките ще бъдат запълнени. Екипът на Новините ще провери тогава отново дали кметството наистина си е свършило работата.