А в Бургас записването вече става по електронен път

Надпреварата за места в детските градини в Благоевград започна днес. Притеснени, че наесен трябва да оставят децата си вкъщи, още в първия ден от кампанията десетки родители се наредиха на опашки. 

 

Най-голям недостиг на места има в централните детски градини. Тази година за едно място там ще се борят по пет деца. 

 

От 1 септември близо 1200 деца ще бъдат приети в детски заведения в Благоевград. За да са сигурни, че ще имат място в желаната детска градина, родители дойдоха часове преди началото на работния ден. 

 

До крайния срок за подаване на документи остава 1 месец.

 

А в Бургас записването на децата за ясла и детска градина вече става по електронен път, така че няма нужда родителите да се редят на опашки. Регистрациите за участие в класирането за прием през тази година ще продължат до края на месеца.

 

Точно в 8 часа тази сутрин първият родител успя да подаде по електронен път документите за записването на детето си в детска градина. Попълването на регистрационната форма отнема около две минути и само за 12 минути документи подадоха над 1 500 родители.

 

Всеки родител има право да избере три желания, като в зависимост от номера на желанието се дават определен брой точки, които после се използват при класирането. Между 5 април и  5 май родителите ще имат възможност през личен профил на детето да променят тези желания.

 

Повече по темата гледайте във видеото.