Обвиненията са за некомпетентност от страна на директора и злоупотреби с държавни средства

Протест срещу училищен директор в Сандански. В знак на недоволство учителите останаха извън класните стаи. Обвиненията са за некомпетентност от страна на директора и злоупотреби с държавни средства.

 

Трети ден учебни часове в Професионалната техническа гимназия в Сандански няма. Учители отказват да преподават. Причината – несъгласие с управлението на директора.

 

Няма прозрачност при изразходването на бюджета, не се спазва и колективният трудов договор”, коментира учителката Гергана Бойчева. „По този начин не можем да продължаваме. Оставането й на този пост означава сриване на училището”, смята колежката й Виолета Миладинова.

 

Директорът на училището отказа да коментира обвиненията, отправени срещу нея. Най-засегнати от проблема са учениците от дванайсети клас, които през май трябва да завършат. Въпреки това те застанаха зад своите учители.

 

Експерти от образователния инспекторат са извършили проверка.

 

Учителите от гимназията са провели среща с експерти от Министерство на образованието. По време на нея е постигнато съгласие и от петък учебните занятия да бъдат подновени. Преподавателите обаче остават в стачна готовност.

 

Репортер: Ваня Иванова