Това предвиди вицепремиерът Екатерина Захариева, която извърши проверка на място

Пусковият срок на последния участък от магистрала „Тракия” зависи от подобряването на организацията на работа, но и от благоприятните климатични условия. Поредната министерска инспекция на строежа в отсечката от Зимница до Карнобат констатира значителен напредък, за да е готова магистралата за началото на летния сезон са необходими още усилия.


Три седмици след последната си проверка на място, вицепремиерът Екатерина Захариева поиска по-ефективен график на работа от строителите. 


„Със сигурност е доста по-добре от това, което заварихме преди две седмици. Затова казваме, че според възложителя, при организация на работа, реалистичният срок е 15 юни, но не по-късно. Само в случай на непредвидени обстоятелства - 30 юни, в никакъв случай 30 юли”, коментира вицепремиерът и строителен министър Екатерина Захариева.


„Не мога да предвидя колко дъждовни дни ще има от тук нататък, виждате че това което има да се прави е свързано с времето”, подчерта Иван Иванов -  представляващ изпълнителя на обекта.


От инспекцията стана ясно, че на трасето вече работят почти всички фирми, които чакаха забавени плащания. През следващата седмица ще бъдат изчистени и последните задължения. 

 

Повече гледайте във видеото. 

 

Репортер: Валентин Иванов