Всички власти са сраснали и не функционират, страдат гражданите, смята футболната легенда

С два последователни мандата зад гърба си като кмет на Сливен и вицепрезидент на футболния съюз от 2005 г., легенда Йордан Лечков вижда причината за атаките по свой адрес в това, че се е стремял да бъде независим като градоначалник и радетел на финансовата децентрализация.

 

„Политикономически са винаги интересите. Става въпрос за пари и още нещо, което ще спестя…”, каза Данчо в разговор с Люба Кулезич в „На светло”.

 

Мен ме преследват за свършена работа. В България, който работи и е непослушен има проблеми”, сподели футболната легенда, който докато бил кмет настоявал в Сливен да работят само сливенски фирми.

 

Лечков е разочарован, че ГЕРБ не са прокарали финансовата децентрализация. По думите му България и Гърция са единствените държави в ЕС, където тя не е факт.

 

Бившият сливенски кмет смята, че въвеждането на задължителното гласуване и по-масовото участие в протестите може да реши някои от проблемите ни.

 

Данчо Лечков обаче не смята, че новото управление има шанс да поправи положението на бизнеса. „Условностите в техните отношения вече ги видяхме много бързо”.

Целия разговор с Йордан Лечков ще чуете във видеото.