Той се надява хората да бъдат чути и политиците да вземат отговорни, ясни и смели решения

„България може да се гордее с толкова демократичен, симпатичен протест, който казва много на политиците с начина, по който се прави, с визията, с отношението, с характера, дори със смелостта - да бъдеш добър, интелигентен и да го покажеш на цялата нация и на Европа”. Така президентът Росен Плевнелиев коментира протестите в страната, който продължават вече седми ден.

 

Държавният глава каза още, че е много разчувстван от този „уникален протест”. „Гордея се с начина, по който хората го правят – демократично, истински, с посланията, които те имат към всички политици”, добави той.

 

Плевнелиев се надява хората да бъдат чути и политиците да вземат отговорни, ясни и смели решения. „Много е важно политическите лидери да чуват какво казват хората отвън”, заяви още държавният глава.

 

"Не може да обвиняваме за лумпени едни хора, които по възможно най-демократичен начин протестират. Не може да обявяваме за криминално проявени десетки хиляди българи, които са отвън с децата, кучетата си или с бебетата си”, заяви държавният глава.

 

Повод за това негово изказване станаха думите на депутата от "Коалиция за България" Христо Монов, че протестиращите са "интернет лумпени".