Това съобщи в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев

„Не са открити допълнителни факти и обстоятелства, свързани с изказването на Бойко Борисов за заплахи за живота му”, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на парламентарния контрол. Той отговори на въпрос на народния представител Антон Кутев относно заплахи за живота на бившия министър-председател. 

 

По думите му няма подаден сигнал от Бойко Борисов до МВР, който да съдържа информация за подготвяно покушение срещу него. „В МВР системно постъпват много и различни сигнали за лица, заемащи висши държавни длъжности, извършват се необходимите проверки. В голямата си част сигналите са неточни и не съдържат конкретика и често пъти са подавани от ненадеждни източници", обясни вътрешният министър. 

 

Йовчев уточни още, че сигнали за заплаха на живота на Бойко Борисов са постъпвали на територията на шест областни дирекции на МВР, но повечето от тях са подадени от лица в нетрезво състояние или с психично заболяване. 

 

„Не мога да отговаря на въпроса какво налага охраната на бившия премиер, тъй като това е от компетентността на НСО”, каза още Йовчев.