Такава е новата инициатива за сутрешните протести от утре

Протестите продължават вече 19-ти ден. Тази вечер отново хиляди хора се събраха на площад „Независимост ” пред Министерския съвет с искане на оставка на кабинета на Пламен Орешарски. 

 

По данни на МВР към 20.00 часа около протестът е наброявал около 6 500 души.

 

Много хора са разгневени от продължаващите назначения на заместник министри, както и от плановете на правителството да актуализира бюджета.

 

Недоволните от правителството обиколиха партийните централи на ГЕРБ, БСП и ДПС и блокираха „Орлов мост”.

 

За утре в социалните мрежи се подготвя мащабна акция „Арестуване на парламента”. Тя ще започне от 08:00 часа и е обявена като безсрочна. Хората са призовавани да взимат отпуски, за да се включат в акцията.

 

Протестите продължаватПризивът е хората да носят бели престилки като символ на “гражданското лечение”, за да излекуват политиката от “мафията” и “сидеровщината”. 

 

Днес протестът отново започна с чаша кафе и призиви за оставка, макар и днес да нямаше заседание в парламента. 

 

Хората на улицата намериха нов повод за недоволство. Този път това е актуализацията на бюджета. И отново се заканиха, че протестите няма да спрат.

 

Междувременно след като преди дни изненадващо беше блокиран булевард Брюксел, сега в социалните мрежи се обмислят нови инициативи. Едната е да бъдат блокирани улиците около парламент, за да не могат депутатите да си тръгнат. Другата – спонтанни флашмобове на събития с министри и депутати.