Американка ще лежи в затвора за укритото “на топло” незаконно оръжие

25-годишна присъда получи жена от Оклахома, която при опит за бягство от полицията скри зареденото си оръжие във влагалището си. 28-годишната Кристи Харис не пледира за невинност по обвинителния акт, включващ престъпленията притежание на дрога, с цел разпространение и на незаконно огнестрелно оръжие.

 

Всъщност американката получи по 25 години за всяко отделно обвинение, но ще ги лежи успоредно, а не последователно, информира електронното издание "Смоукинг гън".

 

Кристи бе задържана през март след проверка с обучено куче на автомобил, в който пътувала тя и още една жена. При последвалия обстоен обиск на колата се появил метамфетаминът, пособия за приготвяне на дрога и полуавтоматичен пистолет 22-ри калибър със зареден пълнител.

 

На път за ареста Харис предупредила неколкократно полицаите, че й се налага да посети тоалетната. След посещението там надзирателите й казали, че трябва да свали бельото си пред жена от охраната на затвора, за да бъде проверена за внос на контрабанда. Опитала се да избегне прегледа с аргумент, че е в менструален цикъл. Номерът обаче не минал.

 

Напипах предмет с дървена и метална повърхност, който се подаваше от вагината й”, обясни в показанията си пред съда по време на делото офицер Кейти Ънбиуъст. „Изкарах го оттам, оказа се зареден револвер”.