Инициативата за това е на приятели на семейството

Приятели на семейството на 6-годишната Елена, която пострада при катастрофата на „Цариградско шосе”, направиха сайт, с който да събират средства за нейното лечение. В същото време от болница „Света Анна”, където е настанено детето обясниха, че имат достатъчно средства за лечението.


Калин Цеков е автор на сайта, в който се набират средства за малката Елена. Той казва, че инициативата е на приятели на семейство Михайлови. Целта е да се съберат средства за рехабилитация на Елена, след като излезе от болницата.


„Малко раничко стартирахме кампанията, с което се получи и гафа, който наруши интернет пространството и ме обвиниха, че аз едва ли не крада пари на гърба на болното дете, което изобщо не е така! В никакъв случай сайта не е измама. Той ще го потвърди и самия баща на детето”, обясни авторът на сайта Калин Цеков.


Само за един ден хората са събрали около 5000 лева. Съмненията за сайта дойдоха, след като на него бяха поместени логата на големи медии, включително това на Нова телевизия, без да се иска съгласие за участие в благотворителната инициатива.


Отделно от това, от болница „Света Анна”, където е Елена, обявиха, че лечението на детето не било по клинична пътека и в момента не са нужни допълнителни средства.


„След изявлението на доктора от Окръжна болбница, не знам името, мисля, че по вашата телевизия и по другите канали го дадоха, че парите по пътеката са свършили, обаче болницата прави всичко възможно, има всички материали, ние решихме да направим инициатива и да съберемв пари за семейството”, допълва Цеков.


След съмненията около инициативата бащата на Елена Милен Михайлов, който е лекар, пусна специално обръщение на сайта. В него се казва: „колегите ми правят чудеса, за да спасят детето ми и никой нищо не ми е поискал”. Д-р Михайлов казва, че за кампанията за набиране на средства научил от интернет. Той се надява да се стигне до рехабилитацията на детето, за която ще са нужни много средства. „Стискаме палци този момент да дойде. Молете се за Елена”, завършва обръщението си бащата.


Повече по темата гледайте във видеото.