Бившият спортен министър не приема обвиненията на настоящия

Бившият спортен министър Свилен Нейков отхвърли обвиненията на настоящото ръководство на ведомството, че има сериозни нарушения и финансови далавери в антидопинговия център, които са открити след две проверки.

 

„Няма план за допинг пробите и лабораторните анализи, няма и отчетност, няма ценоразпис за тези услуги. Законът за обществените поръчки, по който е доставено оборудването за лабораторната техника в размер над 5 милиона лева, е нарушен във всички процедури”, заяви проф. Мариана Георгиева. 

 

Свилен Нейков обаче не е съгласен с тези обвинения. 

 

„Има план за обществените поръчки, всички процедури са спазени нормално”, заяви Нейков. „Имаме констатация на Сметната палата и на Агенцията за обществени поръчки, които нямат нито една забележка и констатация”.

 

По думите на Нейков лабораторията никога не е започвала да работи и не може да работи, защото има забрана. Ценоразпис също не може да бъде направен. Акредитацията на лабораторията е няколко стъпки в годините. 

 

„Това е един дълъг път, който вървим. Направихме първите стъпки в ЮНЕСКО”, заяви Нейков. 

 

Що се отнася до обвиненията, че в антидопинговия център има неправомерни назначения, Нейков заяви, че това не може всеки да прави проби и хората, работили тав са профилирани. По думите му това са хора с граждански договори, които са работили по поръчки.