След 3:0 гейма тимът ни все още мечтае за финалите на Гран При

Женският ни национален отбор по волейбол запази шансове да се класира на финалите на елитния турнир Гран При, след като днес победи домакина Япония с 3:0 гейма пред препълнените трибуни в град Сендай.

 

Момичетата ни, водени от селекционер Марчело Абонданца, показа страхотна игра и започнаха с успех третия турнир от тазгодишното издание на надпреварата. По този начин българките нанесоха първо поражение в тазгодишното издание на турнира на азиатките, печелейки днешния мач с 25:23, 25:23, 31:29 в отделните геймове.

 

С 15 точки най-резултатна за българския тим бе Елица Василева, 12 точки добави Добриана Рабаджиева, а с 11 точки се отличи Емилия Николова.

 

За да се класират 100% на финалите в Сапоро, нашите трябва да постигнат три чисти победи на този турнир. Това е доста трудна задача срещу подобни съперници. При само една загуба момичетата ни имат реални шансове, но от голямо значение са мачовете на Турция, Германия и Русия, които имат близки точки и могат да ни изместят. При две загуби няма как българките да се наредят между 6-те най-добри отбора в Сапоро.

 

Втората ни среща на японска земя с Чехия е в събота (17 авугст) от 09:30 ч. българско време, а третият ни двубой е със САЩ, е в неделя, отново по същото време.