Русия с две титли в седмия ден на Световното първенство

Георги Иванов записа най-добро класиране от българските атлети, в Москва като във финала на тласкането на гюле постигна резултат от 20 метра и 39 сантиметра. Световен шампион с 21 метра и 73 сантиметра стана германецът Давид Щорл, който защити титлата си от преди две години.


Напълно според очакванията на всички Юсейн Болт се класира за втория си финал на Световното първенство по лека атлетика в Москва. Ямаецът спечели своя полуфинал на 200 метра с лекота като постигна 20.12. Вече двукратният световен шампион на 100 метра, обаче не влезе с най-добро постижение във финала на двойно по-дългата дистанция. 19-годишният Адам Джемили от Великобритания спечели третия полуфинал с личен рекорд от 19.98, а най-добър резултат даде победителя в първия полуфинал Къртис Мичъл. Спринтьорът от САЩ финишира за 19.97.

 

Финалът на 200 метра при жените тази вечер бе спечелен от шампионката на 100 Шели-Ан Фрейзър-Прайс. Спринтьорката от Ямайка финишира за 22 секунди и 17 стотни.

 

В скона на дължина Александър Менков затвърди доброто си представяне през сезона и донесе нова световна титла за домакините. Победителят от Универсиадата в Казан грабна златото с постижение от 8 метра и 56 сантиметра, което е и най-добър резултат в света за сезона.

 

Още една титла за Русия днес осигури Татяна Лисенко в хвърлянето на чук. Тя прати уреда на рекордния в историята на световните първенства метраж от 78 метра и 80 сантиметра.

 

Двоен шампион на първенство стана Мо Фара, който след титлата на 10 хиляди метра тази вечер триумфира и на 5 хиляди резултат от 13:26.98.