Това е най-вероятната причина за избухването на огнената стихия

Пожарът край елховското село Лесово вече е потушен. Тази сутрин в гасенето се включиха тежки верижни машини на военните, които направиха просеки, за да спрат разпространението на огъня. 

 

Бежанците от Близкия изток, които всеки ден преминават незаконно границата край Лесово и Вълча поляна не са един и двама. Според граничните полицаи и служителите на горското стопанство последните пожари са предизвикани именно от тях.

 

От нарушителите, които идват, нелегалните имигранти, разпитват ги сега, трима бяха в началото на пожара арестувани, сега кой от тримата, ще се уточнява тепърва от Гранична полиция, най-вероятно е причинен тях, предния пожар пак от тях, въобще с увеличаване на имигрантската вълна се увеличават и пожарите в този район”, каза инженер Георги Русев, директор Регионална дирекция по горите Сливен.

 

Над 450 декара широколистна и 150 декара иглолистна гора бяха засегнати в пожара край село Лесово. Огънят вече е потушен.

 

Пожарът е ограничен и опасността от разрастването му в посока Малко Кирилово, Вълча поляна и Лесово е премахната, не е имало опасност за населените места, селскостопански сгради и ниви, и от друга страна разрастване на пожара в посока Република Турция”, добави инженер Николай Пенев, Областен управител Ямболска област.

 

20 огнеборци, 30 служители на горското стопанство, 25-ма военни с верижна техника, гранични полицаи и доброволци участваха в овладяването на огъня край границата в Елховско.

 

Репортер: Валентин Иванов