Възможно е тя да е преносителят на заразата, заради която осем деца бяха приети в Бургаската болница

Жена, която работи като миячка в кухнята на ресторант "Бисер", е дала положителна проба за салмонела, потвърди директорът на Регионалната здравна инспекция Георги Паздеров, предаде БГНЕС.


Възможно е тя да е преносителят на заразата, но пробата е изпратена в Националната референтна лаборатория в София, за да се уточни щамът на бактерията и дали тя е причинител на заболяването на децата, поясни д-р Паздеров. Проверява се целият персонал, резултатите се очакват най-късно до началото на следващата седмица.


В общо шест деца е открита салмонела, поясни Георги Паздеров, но две от тях не са били приети в бургаската болница. Четири от настанените осем деца в Инфекциозното отделение на лечебното заведение са били с това заболяване, добави докторът. 


По-рано днес и от БАБХ - Бургас съобщиха, че са открити замразени пилешки бутчета в ресторанта в Приморско, за които има съмнение, че имат салмонелна бактерия. Микробиологичният анализ на бургаската болница потвърди, че осемте деца от лагера в Приморско са се разболели от салмонела. Те бяха приети в инфекциозното отделение на МБАЛ – Бургас на 23 и 24 август.