По думите й проблемът е липсата на мнозинство на управляващите

"Ако ситуацията не се нормализира, пътят е към предсрочни избориТова, което виждаме, е липсата на мнозинство на управляващите", заяви в "Здравей, България" Екатерина Михайлова от ДСБ. Тя определи ситуацията като ненормална и прогнозира, че това управление няма да издържи дълго време.

 

По думите й този парламент, ако с нещо е полезен, то е, че българските граждани научиха какво е кворум

 

На въпрос легитимно ли е броенето с квестори, което се случи в четвъртък, юристът отговори: „Важното е дали депутатите са в залата, а не картите. Или депутатът е там, или го няма. Имало е ситуации, в които системата се разваля и се налага да се преброяваме ръчно”. 

 

„Легитимно е оръжието на ГЕРБ като опозиция да саботира заседанието. И в зората на демокрацията много често се правеха тези неща. Но сега на моменти сякаш се връщаме още преди зората на демокрацията”, подчерта тя. 

 

Вот на недоверие се предприема, за да се заяви отношение и да се атакуват определени политики, а не непременно, за да се свали правителство, твърди Михайлова. Ненормално е обаче според нея да поискаш вот на недоверие и след това да не го защитиш.

 

Повече от разговора с Екатерина Михайлова гледайте във видеото