Става въпрос за чести инциденти на улица „София”, която свързва столицата с град Банкя

Потърсиха ни хора от град Банкя, които от години се опитват да си извоюват поставяне на няколко легнали полицая на улицата, на която живеят. Преди няколко седмици на въпросната улица е имало и смъртен случай.


Улица „София” свързва столицата с град Банкя. И въпреки че ограничението за населено място е 50 км в час, не всички го спазват. 72-годишната Павлина е пресичала улицата вечерта на 19 септември. Било е тъмно и е валяло дъжд.

   
Около спирката няма пешеходни пътеки, няма и улично осветление. През зимата автомобил се разбил в двора на един от жителите. С удара завлякъл и електрически стълб. Оттогава никоя от лампите не свети.


Почти няма двор, в който да не е катастрофирала кола. Често собствениците поправят оградите си и след няколко месеца в загражденията отново влизат неуспели да вземат завоя автомобили.


Хората са събирали подписки, звънели са в общината и са подавали жалби. Проблемът им обаче не е разрешен. От кметството в Банкя ни обясниха, че са търсили съдействие от Столичната община. Изпратено е писмо до „Транспортна инфраструктура”. Отговорът е, че на тази улица няма интензивен трафик. Писмо има и до „Улично осветление”, от там обаче няма отговор.


Потърсихме отговор от Столична община дали седем месеца по-късно уличното осветление ще бъде възстановено и дали ще бъдат изградени легнали полицаи. От там ни обясниха, че утре на заседание ще се реши дали исканията на хората ще бъдат удовлетворени.  


Повече по темата гледайте във видеото.