Полицията издирва извършителят, търси се осиновител за осакатеното животно

Поредна жестокост над животно, този път във видинското село Новоселци. Жена намери изхвърлено край пътя куче в безпомощно състояние с отрязани задни крака. Животното е осакатеното за цял живот и има нужда от стопанин, който да се грижи за него.

 

Във ветеринарната клиника, където била настанено за лечение, я нарекли Мила. Според лекаря Ивайло Иванов, краката на кучето са отрязани преди близо две седмици и е цяло чудо, че е оцеляло.

 

В момента Мила се възстановява, придвижва се само с предните лапи като си помага с опашката. За да може да се върне към нормален живот са ѝ необходими протези.

 

„Задължително трябва да се изработи някакво приспособление – протези или инвалидна количка, това ще кажат специалистите, но ни трябват средства за това. Затова призоваваме хората да ни помогнат с колкото могат, за да може това куче да има отново крака”, казва Христина Христова от сдружение „Доброта, хуманност, състрадание” – Видин.

 

Междувременно хората приютили животното му търсят осиновител. Полицията във Видин е образувала досъдебно производство и издирва извършителя.

 

Репортер: Биляна Борисова