Техният протест е насрочен за 12:00 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски”

Таксиметровите шофьори се събраха зад парламента, пред храм-паметника „Св. Александър Невски”. Техният протест  започна в 12:00 часа. 

 

На мястото е спокойно, а жълтите коли не са много - около 30-40. За сметка на това има огромно количество полиция, която да пази двата протеста да не се сблъскат. 

 

Първи са дошли шофьори от Велико Търново и от Пловдив. Има и софийски коли. Те заявяват, че са имали проблеми да стигнат до мястото на протеста. 

 

Исканията на таксиметровите шофьориМненията им за повода за протеста са различни. Едните смятат, че не може да има малки коли, в които на задната седалка да не могат да се качат трима души. Освен това шофьорите смятат, че няма значение дали колата е на 10, или на две години. Въпросът бил как се грижат за нея. В момента законът забранява кола над 10 години да се ползва за таксиметрови услуги. 

 

Шофьорите обаче смятат, че по тази логика не трябва да има и автобуси на повече от 10 години. 

 

Смята се, че протестът на таксиметровите шофьори е кошмарът за всяко управление. 

 

От „Автомобилна администрация”обещаха да разрешат проблемите. Обмисля се отпадане на изискването автомобилите да са до 10-годишни, но колите ще трябва да бъдят в изрядно техническо състояние, за да могат да изпълняват таксиметрови превози.

 

 

Картина в реално време от София гледайте на Kamerite.bg