Проектът за свързване на Пампорово с пистите на "Мечи чал" в Чепеларе е внесен за разглеждане

"Очаква се много успешен зимен сезон", заяви вицепремиерът Даниела Бобева на церемонията по отриване на ски сезона в Пампорово. Тя прогнозира почти двойно увеличение на чуждестранните туристи. 

 

Според заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев България очаква тази година 7 млилиона туристи и една голяма част от тях - на зимните ски курорти. 

 

“Очакваме доста туристи от Турция. Издадени са два пъти повече визи в началото на сезона от българското консулство”, съобщи Бобева. 

 

Тя обясни, че е започнала много активна информационна кампания за зимните ни курорти, предимно в съседните държави. Според вицепремиера самите курорти се справят добре с маркетинга, така че се очаква сезонът да бъде по-успешен от миналата година, което е много важен фактор за икономическия ни растеж. 

 

Проектът за свързване на Пампорово с пистите на "Мечи чал" в Чепеларе е внесен за разглеждане в създадената работна група, която се занимава с проектите на зимните ни курорти, допълни Бобева. По нейните думи в работната група ще се разгледат и други проекти като този за френски курорт в Рила, както и плановете за Спортно-туристически център "Перелик". 

 

„Разчитам, че с подкрепата на държавата ще можем през 2015 г. да направим най-големия ски курорт на Балканите, свързвайки Пампорово с "Мечи чал", заяви кметът на Чепеларе Тодор Бозуков.