65% от анкетираните смятат, че правителството не може да се справи с осигуряването им у нас

Повече от половината българи не искат страната ни да приема повече бежанци от  Сирия. Това сочи изследване на социологическата агенция "Сова Харис".

 

62.2% от анкетираните казват, че не искат още бежанци у нас, 15% са съгласни да приемаме бежанците, а 22.7% не могат да преценят. 

 

65.2% от анкетираните смятат, че правителството не е в състояние да се справи с осигуряването на сирийските бежанци у нас, а само 10.9% вярват, че българските власти могат да се справят.

 

По отношение на преценките дали правителството на Пламен Орешарски може да постигне конкретни резултати за подобряването на стандарта на живот у нас анкетираните, които посочват "по-скоро не" са 47.9%, а с "по-скоро да" отговарят 30.6%. 

 

За мораториум върху правото да се продава земя на чужденци от ЕС се обявяват 41.6% от българите, въпреки че са наясно, че подобно замразяване е в противоречие с ангажиментите на България към ЕС. 28.1% обаче смятат, че страната ни трябва да спазва договорите и ангажиментите с ЕС. Нямат позиция по проблема 30.4%. 

 

След скандала с размириците в дома за чужденци в Любимец - какво се случва зад стените му и вярно ли е, че полицията е чупила глави и крайници - разказ от първо лице очаквайте утре сутрин в "Здравей, България"