От запад с облаци и валежи ще започне да навлиза по-студен въздух

Днес в много райони ще е ветровито. В четири области на Югоизточна България е обявен жълт код за силен югозападен вятър със скорост над 70 км/час.

 

В момента в Дунавската равнина е мъгливо, а в останалите райони е предимно облачно. На места преръмява слаб дъжд, а в планините - сняг. До обед мъглите на север ще се разсеят, а от запад с облаци и валежи ще започне да навлиза по-студен въздух. До края на деня преваляванията от дъжд ще продължат основно в Северна България и планините. Границата между снега и дъжда ще се снижава и вечерта ще бъде около 1 000 м.

 

Сутринта температурите са от  4 - 5 градуса в Дунавската равнина до 10 - 11 в Южна България. Максималните стойности ще са основно между 13 и 18 градуса. По-топло ще бъде в Предбалкана и в югоизточните райони, а в северозападните температурите ще останат по-ниски - около 10 градуса.

 

Утре ще остане ветровито с по-ниски дневни температури. Преваляванията ще спират, а следобед и облаците ще се разкъсат и намалеят. В четвъртък ще е слънчево и почти тихо. В петък постепенно ще се заоблачи и привечер и през нощта срещу събота на много места ще превали, предимно дъжд. В събота валежите временно ще спрат, но в неделя отново ще завали. С умерени и силни северни ветрове ще навлиза студен въздух и дъждът в западните райони ще премине в сняг.

 

Повече за времето ще научите на Sinoptik.bg.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите на Kamerite.bg.