Реакцията на България за случващото се в Украйна беше безгръбначна, категоричен е Илиян Василев

Вече не се вярва на Янукович, в продължение на два месеца от него единствено се искаше да направи нови избори и правителството да подаде оставка. Той вече е делегитимиран, няма как да остане на власт. В момента трябва да се спре кръвопролитието”, каза в студиото на „Здравей, България” бившият ни посланик в Москва Илиян Василев.

 

Реакцията на България относно случващото се в Украйна беше безгръбначна, безакцентна и размита. Вижда се, че има убити, ескалацията набира скорост и посока, която предвещава катастрофа. Това се случва в 21 век. Хората, които го извършват, със сигурност ще се окажат в затвора”, категоричен бе той.

 

Българската реакция на кризата в УкрайнаОт своя страна Красимир Панковски от Сдружение на украинските организации в България заяви, че вчера е имало извънредно заседание на Върховната Рада, на което беше прието демилитаризирането на така наречената „антитерористична” операция. "Официално беше заявено, че протестът е терористичен. Има над 70 жертви само за изминалия ден, стреляно е с автомати и други оръжия срещу хората”, каза той.

 

Ако говорим за гражданска война – това е противопоставяне на една част на народа срещу друга. В момента в Украйна правителството се бори срещу хората, като се опитва да ги въвлече във война”, заяви Панковски.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.