Решението за датата на допитването ще бъде взето до края на седмицата, обявиха в Симферопол

Собствено отбранително министерство планират да създадат властите в Кримската автономия в Украйна. Това обяви на пресконференция в Симферопол премиерът на републиката Сергей Аксенов, цитиран от РИА Новости.

 

Новината идва, след като ред началници на силови структури в региона, включително командващият Украинския флот, преминаха на страната на проруски настроените автономни власти, които не признават новото управление в Киев. Пристигат и съобщения за увеличаване числеността на руските войски на полуострова, където е базиран Черноморският флот на руските военноморски сили.

 

Днес Аксенов обяви също, че референдумът за статута на Крим може да се проведе по-рано от 30 март. Първоначално допитването беше насрочено за 25 май, но с изострянето на напрежението в Украйна Върховният съвет на автономията реши да ги изтегли за края на този месец.

 

Референдумът ще се състои даже по-рано от 30 март”, заяви Аксенов пред медиите в кримската столица. Той уточни, че окончателното решение за датата ще бъде взето на заседание на Върховния съвет до края на седмицата.