В момента няколко казарми в Крим са под зоркия контрол на тежковъоръжени мъже

Засилена е дипломатическта активност за разрешаване на кризата в Украйна. Каква е ситуацията в момента в най-горещата точка в света - от Крим предава специалният пратеник на Нова телевизия Данаил Глишев.

 

Председателят на Радата - локалния парламент на Крим, замина за Москва, за да търси финансова помощ за тази територия. В момента няколко казарми са под зоркия контрол на тежковъоръжени мъже. 

 

Очаквайте неговия автентичен разказ и това, което е видял през обектива операторът Десислав Митов - на живо в Новините в 19 часа.  

 

В същото време - дипломатическите совалки за разрешаване на кризата набират скорост. Американският държавен секретар Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров се подготвят за разговори в Париж. 

 

Съединените щати настояват в Крим да бъдат изпратени международни наблюдатели, а Киев и Москва да проведат директни разговори. 

 

Русия пък иска да бъдат изпълнени условията на споразумението, подписано със сваления президент Викотр Янукович. В опит да наложи влиянието си, Европейският съюз предложи 11 милиарда евро помощ на Украйна - с 10 милиарда по-малко, отколкото страната се нуждае, за да избегне фалита. 

 

Финансовият министър не изключи възможността Киев да продължи сътрудничеството си с Русия, от която може да получи помощ в размер на 15 милиарда долара.