„Открий театъра – вход свободен” е среща, в която всички са равнопоставени

Как изкуството може да събори преградите пред хората с тежки физически увреждания? Желанието за интеграция събра на една сцена дипломанти от театралния департамент на Нов български университет, заедно с актьори  в истински инвалидни колички.


„Открий театъра – вход свободен”. Това не просто е кампания за интеграция на хора в неравностойно положение. Това е среща с изкуството, в която всички страни са равнопоставени. И защото животът е театър, и защото всички до един сме актьори на голямата сцена там.


„Забавно като патерица” е американска пиеса, която за първи път се играе у нас. Някога тя е  разбунила по равно и публиката, и критиката зад океана...  


„Ние сме хора като всички останали, никаква разлика няма. Ние можем да бъдем опаки, можем да бъдем сърдити, можем да бъдем красиви, можем да бъдем добри и... нищо човешко не ни е чужда нито на едните, нито на другите. Това е което всъщност прави тази пиеса - показва, че  няма разлика...”, обяснява Вероника Янакиева.


„В целия спектакъл има една приказност, защото приказките винаги имат добър край и на нас ни се иска животът също да бъде приказка, което е трудно, но трябва да се борим за добрите!”, твръди проф. Ева Волицер, режисьор.


Премиерата на „Забавно като патерица” е на 17-ти април.


Повече по темата гледайте във видеото.