Лошото време предизвика няколко инцидента, включително две верижни катастрофи

Лошото време за Великден, ремонти по трасето и две верижни катастрофи предизвикаха голямо задръстване на автомагистрала „Тракия”. Колоната в направление Бургас е дълга вече 20 км, информира БГНЕС.

 

Автомобилите се движат с минимална скорост. Екипи на пазарджишката полиция бяха изпратени в района заради извънредната ситуация, информира Българското национално радио.

 

За тежката обстановка допринесоха две верижни катастрофи, в които бяха замесени осем автомобила. Пътните инциденти станаха в района на 62-я и 69-я километър.

 

Ремонт на виадукта при 67-я километър вкарва движението само в едното платно. В този участък на магистралата вали дъжд, а пътната настилка е мокра и хлъзгава, тежкотоварните автомобили се отбиват и спират.

 

За облекчаване на движението и преодоляване на задръстването по АМ "Тракия" при километър 67, в посока Пловдив, от Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчаха обходен маршрут по път I-8 през пътен възел "Ихтиман".

 

Трафикът по всички магистрали в страната е интензивен заради празниците. Голямо задръстване се образува на АМ „Хемус”, сигнализираха зрители на Нова ТВ в „Моята новина”. В рубриката очакваме и вашите сигнали за подобни ситуации.

 

Километричната колона от автомобили се заформи в участъка от язовир Дяково до Дупница по Автомагистрала „Струма”, съобщи „Фокус”. Причината за струпването може да се търси в отново натоварения трафик към Кулата и метеорологичните условия.

 

В резултат на интензивното движение и лошото време в страната са станали шест пътнотранспортни произшествия. Мъж и дете пострадаха при удар между лек и товарен автомобил на пътя София – Варна.

 

Актуалната пътна и атмосферна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg