Участниците ще могат да се боядисат преди старта с прахови и течни боички

Представете си да участвате в любителско бягане на 5 км, като същевременно с тичането, замеряте с боички другите участници. Звучи забавно и е съвсем реално. Инициативата The Colour Run стартира за първи път в Щатите през 2012 г., за да насърчи здравословния начин на живот, като призове общността да се включи в „Най-забавното 5 км. бягане на планетата“.
 
На това бягане не се засича време и място на участниците, а се следват само две прости правила - на старта заставаш облечен в бяло, а финишираш оцветен. Бягането се провежда в над 130 града в Северна и Южна Америка, Европа и Австралия.
 
Най-хубавата новина е, че и у нас ще се проведе подобно събитие, което взаимства „цветната” идея. Става въпрос за Mega Color Run. „Цветното бягане“ ще се проведе на 26-и април, събота, от 9.00 ч. в Южния парк в София. Участниците ще трябва да изминат разстоянието от 5 км, като преди това се надъхат, боядисвайки се помежду си.
 
Преди старта всички ще получат по една фланелка, както и бои за оцветяване. Вече „защитени“ с новите си екипи, участниците ще могат да се отдадат на пръскане с прахови и течни боички, които са напълно безвредни.
 
Бягането и участието в оцветяването са напълно безплатни, условието е всички желаещи предварително да се регистрират онлайн.
 
Повече информация за бягането може да намерите тук.